Leermeestersysteem

We hebben besloten het leermeestersysteem niet al te zwaar te maken wat regels betreft.

Voor verschillende vaardigheden zijn in het spel leermeesters aanwezig. Als je iets van hen wil leren zullen zij met je overleggen hoe je dat het beste kan aanpakken. Dit betekent dat het leerproces kan verschillen per speler. Het kan heel theoretisch zijn of heel praktisch, dat ligt aan de insteek van je personage.

Als de leermeester het idee heeft dat je genoeg hebt gedaan om de vaardigheid aan te kunnen kopen schrijft hij het erbij op je karakterkaart.

Sommige dingen kosten langer dan één evenement om te leren, denk hier bijvoorbeeld aan hoge niveaus magie. Je leermeester zal dat dan ook aangeven.

Per evenement kan je één vaardigheid (of extra niveau) aanleren.

Spreuken, rituelen en recepten werken iets anders. In plaats van het aanleren van een vaardigheid kan je natuurlijk ook besluiten je collectie spreuken uit te breiden. Ook hier spreek je met een leermeester af wat je ervoor gaat doen. Als hij/zij vindt dat je er genoeg werk van hebt gemaakt krijg je de nieuwe spreuk op de karakterkaart geschreven. Je kan meer dan één spreuk per evenement leren, maar het kost nog steeds veel tijd.