Valioni

Centrum van de entertainment-industrie

Valioni is een nog erg jonge stad, die ongeveer een halve eeuw geleden is gesticht door een groep di Sarini’s. Deze hadden zoveel bezit vergaard dat ze besloten een eigen stad te beginnen. Hun rijkdom trok uiteraard in de loop der jaren allerlei ander volk aan. Omdat de di Sarini’s grote kunstliefhebbers zijn en veel geld in uitvindingen steken, is Valioni uitgegroeid tot een centrum van de populaire kunst. Algemene wijsheden in deze streek zijn vooral dingen als ‘elke rol is een rol’ en ‘als je één keer een stadwacht hebt gespeeld blijf je eeuwig de stadswacht’.

Religie

Vrij intensieve beleving van de Profetenkerk. De meeste di Sarini’s zijn behoorlijk gelovig en willen dat ook laten zien, dus stoppen ze veel geld in de kerk. Maar natuurlijk is vrijheid blijheid in Valioni, en zijn ook meer exotische religies erg hip.

Beroepen/dagelijks leven

Kunsten dus. Door een aantal uitvindingen die in de afgelopen tien jaar zijn gedaan is het maken van theater en special effects makkelijker en goedkoper geworden. Naar verluidt is men in Valioni zelfs bezig met het gebruik van astony’s om bewegende beelden te vangen. De meeste mensen hebben werk dat verband houdt met de entertainment-industrie. Verder wonen er in de stad uiteraard ook gewoon handelaars en handwerkers die een stad van eten en spullen moeten voorzien - ware het niet dat in Valioni veel van deze mensen eigenlijk acteur zijn, maar wachten op hun doorbraak.
In Valioni wonen verschillende takken van de Di Sarini-familie, waarvan sommige inmiddels een andere naam hebben. Onderling regelen zij het bestuur van de stad. Deze families kunnen niet altijd met elkaar door één deur, maar zorgen er wel voor dat Valioni welvarend blijft. Uiteraard heeft het geld en de glamour minder fris volk aangetrokken, maar de di Sarini’s zorgen ervoor dat drank en hoerenloperij allemaal netjes gereguleerd worden, en drugs hebben ze zelfs streng verboden. Hierdoor is het in Valioni relatief rustig leven.
Naast de kunsten sponsoren de Di Sarini’s ook veel uitvindingen uit de Centrales. De Elven aldaar voelen zich daar eigenlijk iets te goed voor, maar geld opent vele deuren. In Valioni zijn dus ook relatief veel wetenschappers aanwezig.

Volkeren

Alle. Vooral mensen.

Wat deden de spelers hier?

De reisgenoten kwamen met een doodzieke Luka aan in Valioni, waar zijn moeder de Dama (het hoofd) bleek te zijn van de invloedrijke di Sarini familie. Uiteraard was zij de spelers heel dankbaar voor het terugbrengen van haar zoon. Het hoofddoel was echter het verkrijgen van het illegale medicijn emozolac. In Valioni, de mooie, schone stad waar mensen rijk en gelukkig zijn en verdovende middelen niet gedoogd worden, is de glitter gelukkig maar een vinger diep. Naast de entertainment-industrie bleek de criminaliteit de belangrijkste werkgever, en drugs bijna net zo makkelijk te krijgen als de dagelijkse boodschappen. De benodigde hoeveelheid emozolac bleek echter onbetaalbaar. En de vete tussen de verschillende machtige families in Valioni kwam door de komst van de nieuwelingen nog verder op scherp te staan. Om het nog verwarrender te maken raakte Valioni steeds meer in de greep van een serie moorden op jonge actrices, bleek te politie ijverig maar niet helemaal zuiver op de graat en was werkelijk niets wat het leek.
Gelukkig heeft de groep van de Zielenscheppers weer een kans gekregen om zich te wapenen tegen Fiorne, en is er nieuwe informatie gegeven door het Lot. Toen alle puzzelstukjes op zijn plek begonnen te vallen heeft de groep de aanstichter van de chaos, een invloedrijk politicus, uitgeleverd aan de politie. Toen bleek dat ze ook de nodige emozolac konden ‘lenen’ uit diens pakhuis met illegale waar zijn ze verder getrokken, op zoek naar de Academische Centrales, waar de elven waarschijnlijk de laatste benodigdheden hebben voor het Plan Tegen Fiorne.